Menekültbarát felhívása miatt zaklatják a német sztárt

Fotó: AFP / GERARD JULIEN

-

Til Schweiger néhány hete jelentette be, hogy menekülttáborokat létesítene katonai laktanyák területén. Ötletére rengeteg gyűlölködő kommentet kapott a Facebookon, a tiltakozók most a háza környékén is felbukkantak.


A többek között A mennyország kapujában-ból és a Becstelen Brigantykból ismert színészt a terve bejelentése óta folyamatosan kritizálják Facebook-oldalán, a menekültekkel szemben elutasító, olykor egyértelműen rasszista kommenteket kap. Schweiger más módon is támogatni igyekszik a migránsokat: alapítványt készül létrehozni a háborús traumákat átélt gyerekek támogatására, és felhívást tett közzé, hogy akinek van fölösleges ruhája, adományozza azokat a menekülteknek. Erre a bejegyzésére kapott először nagy számban gyűlölködő kommenteket.


A Bild információi szerint a helyzet odáig fajult, hogy már Schweiger házánál is zaklatók bukkantak fel, valamelyikük feltehetően el is vágta az egyik áramvezetéket. Schweiger rendőrt hívott, mire a házától nem messze lődörgő ismeretlenek arrébb álltak. A rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben.