Méltatlan tisztségére Kisléta elítélt polgármestere

-


A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság nem jogerős ítélete szerint méltatlanná vált a tisztségére Kisléta polgármestere. Toma Attila bíró közleményében M. I. monogrammal jelölte az önkormányzati tisztségviselő, Madácsi Imre (Fidesz-KDNP) nevét.

A méltatlanság megállapításáért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal fordult a bírósághoz, miután Kisléta polgármesterét korábban a Debreceni Ítélőtábla egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt, Madácsi Imre azonban nem távozott hivatalából.

A polgármester tájékoztatta ugyan a képviselő-testületet a büntetésről, de a helyi képviselők nem hoztak külön döntést a méltatlanságával kapcsolatban.

A szabolcsi kormányhivatal ezután fordult a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz, amely megállapította, hogy a hatályban lévő törvény szerint a polgármester méltatlan tisztsége betöltésére, és a rendelkezés értelmében a tisztsége megszűnik.

Ha a bírósági határozat ellen a jogorvoslati határidő lejártáig nem érkezik fellebbezés, akkor Kisléta polgármesterének tisztsége a bírósági döntés napjával, november 26-ával szűnik meg.