Melegszik az idő, akár 29 fokig is!

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-


A Köpönyeg.hu szerint szombaton nyugat felől fokozatosan tovább csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A keleti tájakon maradnak legtovább a felhők, ott még kisebb eső, zápor kialakulhat. Reggel párás lesz a levegő. Mérsékelt marad a szél. A csúcshőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Vasárnap ragyogóan napos, igazi kirándulóidőre számíthatunk, melyet csak a nyugat felől fölénk sodródó fátyolfelhők szűrhetnek. Eső már sehol sem lesz. Reggel 9, délután 25-26 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő estétől már kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. Erős, nyugaton viharos lesz a déli szél, mellyel viszont még melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe. Nyáriasan meleg nap valószínű, országszerte 25 fok feletti maximumokkal.

Kedd-szerdán gyakran felhős lesz az ég, szórványosan zápor, zivatar is lehet, de marad a nyárias idő 25-29 fokos csúcsértékkel.

Csütörtök-pénteken is folytatódik a vénasszonyok nyara : a sok napsütést csak gomolyfelhők zavarják, melyekből elszórtan alakul ki zápor, vagy zivatar; a 25 fok körüli hőmérséklet is maradhat.