Melegfront jön, de sok örömünk nem lesz benne

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

A hétvégén talán már nem fog esni, addig azonban sokat fogunk tapicskolni a pocsolyákban – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.


Szerda

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon, később sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék várható. A keleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön meg is erősödik. Általában 11 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de a Tiszántúlon 15-18 fokot is mutathatnak a hőmérők. Melegfronti hatás kezdődik. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: sokfelé lehetnek vizes utak, vízátfolyások, néhol pára nehezíti a vezetést.

Csütörtök
Marad a borongós idő. A Dunántúlon kiterjedt, kiadós esőzés várható, keleten szórványosan valószínű eső, zápor. Néhol zivatar is kitörhet. Többfelé megerősödik a délkeleti szél, mellyel enyhe levegő érkezik hazánk térségébe: keleten, délkeleten 15-21, északnyugaton, nyugaton 12-15 fok ígérkezik.

Péntek
Továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de a Dunántúlon már hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet dunyhája. Többfelé, nagyobb eséllyel már a középső és a keleti területeken lesz újabb eső, zápor, egy-egy zivatar. 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombat
Eleinte még szórványosan előfordul csapadék, majd szárazabb levegő éri a Kárpát-medence térségét. Délután már változóan felhős, párás időre van kilátás. 15 fok körül alakul a maximum.

Vasárnap
Felhős, párás, nyugodt ősz időre lehet számítani. Csak elvétve fordul elő gyenge eső, szitálás. 11-16 fok lehet délután.