Melegégövön

-

Minden, jelentősebb magyar lakossággal rendelkező erdélyi városban léteznek olyan magyar nyelvű, kisebb-nagyobb közösségek, amelyek tagjai a meleg – leszbikus – transznemű – biszexuális identitásokhoz érzik közel magukat.


László ezt írja 25 percesre tervezett filmjéről: '"Az erdélyi magyar LMBTQI-személyek életstratégiáit mutatjuk be, olyan helyzeteket, amikor választaniuk kell a lokális kötődés és etnikai identitás, illetve az elvándorlás jelentette párválasztási szabadságuk között."


A csapat 4 újságíróból,szerkesztőből áll. Gál László 2011 óta szerkeszti a Transindex.ro Életmód rovatát, emellett időnként a videórovatának is riportere, gyártásvezetője. A Melegégövön projekt esetében a munka koordinálása a feladata, tulajdonképpen egy kicsit az egésznek a lelke. Oborocea Mónika LMBTQ aktivista, a Maszol.ro Társadalom rovatának újságírója, de mellett rádiós munkát is vállal. Móni a témánk legavatottabb ismerője. Novák Péter Sámuel operatőr, vágó, rendező. Egy éve a Transindex.ro videórovatának munkatársa, de már korábban is több riport- és dokumentumfilm gyártásában működött közre. Gyakorlatilag Péter a csapat filmes szakértője. Szabó Tünde portálszerkesztő. 2008-2013. között a manna.ro élményportál szerkesztője, majd vezetőszerkesztője volt, 2014 óta a Főtér.ro portálnál dolgozik. Szerkeszt szövegeket, képeket és videókat.

László Kedvenc dokumentumfilmjei: Mona Nicoara, Miruna Coca-Cozma: Școala noastră – Our School (2011) http://ourschoolfilm.blogspot.ro/ Sós Ágnes: Őrült szerelem ez http://sosagnes.hu/play15-hu.html
Takács Mária: Eltitkolt évek http://film.indavideo.hu/video/f_eltitkolt_evek