Meleg párok a gyalogos lámpákon Bécsben

-

A közelgő Eurovíziós Dalfesztivál, a Life Ball jótékonysági bál, valamint a júniusi melegfelvonulás alkalmából egy alak helyett két azonos nemű figura és szív látható több tucatnyi bécsi gyalogos közlekedési lámpán.


Az osztrák főváros csaknem 50 jelzőlámpájának ábrája változik meg, új ábrájú lámpa működik már a Bécsi Egyetem közelében lévő Schottentor megállónál. A város illetékesei szerint a „páros lámpák” nemcsak az elfogadásra hívják fel a figyelmet, hanem a közlekedésben is nagyobb odafigyelésre késztetnek. Mostantól ugyanis egy kísérletbe is kezdenek, azt vizsgálják majd, hogy milyen gyakran mennek át a piros jelzésnél a gyalogosok a zebrán.


A Kronen Zeitung című osztrák újság értesülése szerint a városnak 63 ezer euróba (több mint 19 millió forintba) kerülnek az új lámpák, amelyek június végéig működnek a bécsi gyalogátkelőknél.

Az Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából a homoszexualitáshoz kapcsolódva több programot is szerveznek az osztrák fővárosban, a legtöbb esemény a fesztivál hetében, május 18. és 23. között zajlik. Az egyik rendezvényen szakértők azt vizsgálják, hogy a dalszövegek mennyire gerjesztik a homofóbiát és a más kirekesztő érzéseket.

Az új lámpákat itt nézheti meg.