Meleg kert miatt panaszkodott a szomszéd, most majd nézhet

Fotó: iStockphoto / lolostock

-

Igen rossz napok jönnek az amerikaira, aki fennakadt a szivárványszínű, love feliratot vetítő lámpákon.


Csinos, nyomtatott levélben figyelmeztette „egy aggódó szomszéd” a baltimore-i Julie Bakert arra, hogy a kertje „iszonytatóan homokos”, és legyen olyan jó, „vegyen vissza kicsit”, mert „jó keresztény környéken lakik”, ahol gyermekek is vannak. „A magafajtáknak tisztelniük kell az Urat” – zárult a levél. Baker azon túl, hogy megosztotta a Facebookon a levelet, indított egy adománygyűjtési kampányt is, hogy a rettentően meleg kertet tovább díszítse – írja a Baltimore Sun.Az aggódó szomszédot valószínűleg két szivárványszínű napelemes lámpasor zavarta igazán. Az egyik a love (szeretet) szót, a másik pedig az ohana – ez hawaii nyelven tágan értelmezett családot jelent – szót világítja bele az éjszakába.

Baker ötezer dollárt – 1,3 millió forintot – kért a GoFundMe közösségi finanszírozási oldalon, hogy további szivárványszínű dolgokat vásárolhasson a szomszéd nagyobb örömére. Egy nappal a kampány elindítása után 15 és fél ezer dollár (4,2 millió forint) gyűlt össze. Abból már nem csak szivárvány jön ki, de egy kisebb unikornisménes is.


Lássák be, nem lehetett kihagyni ezt


„Röviden összefoglalva, özvegy vagyok, négy gyerek anyja, akik közül a legfiatalabb még középiskolás, és nem fogok meghátrálni a gyűlölet előtt” – írja a GoFundMe-n Baker.

A tizenháromezer dollárt összedobó majdnem ezer ember nem csak pénzt küldött. Jelentkeztek festők, táncosok és egy dj is. Minden megvan ahhoz, hogy egy nagy, zenés, házfestős partit tartsanak Baltimore-ban.