Mekkora Rogán Antal balatoni nyaralója?

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt / MTI/Szigetváry Zsolt

A vagyonbevallásában megadott alapterületnél jelentősen nagyobb Rogán Antal balatonlellei villája. A Fidesz politikusa azt állítja, csak azt a részt tüntette fel a nyilatkozatban, ami ő használ az épületből.


Rogán a testvérével fele-fele részben tulajdonosa az ingatlannak, és állítása szerint szerződésben felosztották, ki mekkora részt használ. Ezért írt 130 négyzetméteres lakóházat a bevallásba. A hvg.hu ugyanakkor úgy tudja, a villa a melléképülettel együtt több mint 200 négyzetméter lehet. A hírportál arról ír, hogy a Fidesz frakcióvezetőjének vagyonbevallásában egy Balatonlellén található „belterületi lakóház és udvar” szerepel, amely 875 négyzetméter, rajta egy 130 négyzetméteres lakóházzal. A Balatontól alig pár száz méterre lévő ingatlanról készült e-hiteles térképmásolaton viszont aránytalanul nagy egy ekkora telekhez képest a vagyonbevallásban 130 négyzetméteresnek megadott épület. „A saroktelken álló épület ráadásul jól láthatóan két részből, valószínűleg egy főépületből és egy melléképületből áll, amire nézve a fideszes frakcióvezető nem tüntetett fel részleteket, így a bevallásból nem tudni, mi is tartozik a 130 négyzetméterbe” - írja a hvg.hu. Rogán Antal sajtófőnökén keresztül minderre azt a magyarázatot adta, hogy a telek közös használatú, de az épületet a politikus és a húga szerződéssel rendezve megosztva használja. A házból  Rogán 130 négyzetmétert használ. A hvg.hu mindehhez hozzáfűzi, hogy alapvetően nem derül ki, mekkora a balatonlellei ház, mint ahogy az sem, alkalmas-e egyáltalán a megosztásra. A villát Rogán Antal nagymamája vásárolta még 2008-ban, de tulajdonjogát törölték, és öröklés címén a politikust és húgát, Rogán Valériát jegyezték be tulajdonosként fele-fele arányban. A hírportál szerint nem tudható, hogy az idős asszony milyen vagyonból vásárolta a balatonlellei házat. Rogán a hvg.hu ingatlannal kapcsolatos kérdéseire írásban többek között ezt válaszolta: „Először is undorítónak és visszataszítónak tartom, hogy a kampány részeként azt próbálja sugallni a hvg.hu, miszerint a halála előtti hónapokban kihasználtam az általam nagyon szeretett nagymamámat. Ragaszkodom hozzá, hogy ezt a mondatomat a készülő cikkben szó szerint idézzék!” A Fidesz frakcióvezetője leírja, hogy örökléssel miképpen jutott az ingatlanhoz. Egyben visszautasítja, hogy más neve alatt vásárolta volna a házat, és minden ilyen sugalmazásra perrel fog válaszolni.


„Természetesen én kész vagyok arra, hogy minden részlettel elszámoljak, de most nem kívánom az ellenfeleimnek megadni azt a lehetőséget, hogy itt egyenként mindent előcsócsáljanak a kampányban” - mondta Rogán Antal még csütörtökön az Info Rádióban. Korábban fény derült arra, hogy vagyonnyilatkozatából kihagyta budai luxuslakása tetőkertjét, teremgarázsát és tárolóját, illetve kiegészítette, hogy a lakás teljes egészében az ő tulajdona. Nem szerepeltette a bevallásban szakonyfalusi házát sem. Az interjúban azt mondta, vagyonnyilatkozatában benne van minden adat. Rogán bevallása most már többszörös javításon esett át. Erről szóló cikkeinket itt, itt és e helyütt olvashatja.