Megvertek egy jegyellenőrt, úgyhogy kirúgta a BKK

-

Az ellenőrnek szilánkosra tört az arca, az elkövetőt felfüggesztett börtönre ítélték, de a közlekedési cég kártérítést sem akar fizetni.


A Bors arról írt, hogy egy gyermekét egyedül nevelő jegyellenőrt az 50-es villamos vonalán, egy jegy nélküli utas úgy megverte, hogy szilánkosra tört az arca, és azonnal meg kellett operálni. A nőnek pszichés problémái is lettek, azóta „marékszámra” szedi a gyógyszereket.


Az utast közben a bíróság hat év börtönbüntetésre ítélte, egy év hat hónapra felfüggesztve.

A szerencsétlenül járt ellenőrt a BKK viszont cserbenhagyta. „A BKK-tól a támadás óta nem keresett meg senki, annyit sem mondtak: sajnáljuk. Egyszer jött egy pa­pír, hogy kirúgtak, semmi más. Kártérítést sem hajlandók fizetni, ezért bírósághoz fordultam” – mondta a nő.

A volt ellenőr ügyvédje szerint, egyértelmű, hogy kártérítés illeti ügyfelét, mert munkaidőben, munka­végzés közben érte a támadás, ezért pedig felelős a közlekedési központ.

A BKK a lapnak viszont csak annyit válaszolt, az „említett eset egy folyamatban lévő ügy, amely kapcsán a független magyar bíróság álláspontja szerint fog társaságunk eljárni”.


Frisstés (január 13.)

A BKK közleménye szerint az ellenőr „saját maga kezdeményezte 2015. április 15-én munkaviszonya megszüntetését. A hölgy a 2014. október 3. napjától 2015. május 20. napjáig fennálló munkaviszonya alatt összesen 24 munkanapot dolgozott a társaságnál, a felmondását megelőző hónapokban betegállományban volt, valamint a felmondási idő tartama alatt a társaság – a munkavállaló kérésének megfelelően – mentesítette a munkavégzési kötelezettsége alól. A BKK Zrt.”


A közlekedési központ azt is hozzátette, a nő munkaviszonya alatt nem jelezte a BKK-nak, hogy kártérítést igényelne, a mostani pereskedésben pedig azért nincs igaza az ellenőrnek, mert sérülését nem a cég, hanem egy harmadik személy okozta.