Megvertek egy görög parlamenti képviselőt Athénban

Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA / Szimela Pancarci

-

A jobboldali Új Demokrácia egyik politikusára támadt rá egy tízfős álarcos csoport egy étteremben.


Az Ana hírügynökség jelentése szerint a 47 éves Vaszilisz Oikonomou a görög főváros egyik belső negyedében, Exarchiában egy étteremben vacsorázott, amikor az álarcosok odamentek hozzá és megkérdezték a nevét, majd ütni-verni kezdték. A támadók azt kiabálták: "ide te nem jössz többé, Exarchiában semmi keresnivalójuk a képviselőknek ". Végül azzal fenyegették meg, hogy ha még egyszer beteszi a lábát a városrészbe, akkor megölik.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a politikust súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe a történtekkel összefüggésben.

Az anarchista és baloldali mozgalmak "fellegvárának" számító Exarchiában rendre előfordulnak hasonló incidensek, mindenekelőtt a fiatalokból álló csoportok és rendőrök közötti összetűzések gyakoriak.Egy korábbi balhé:


Nikosz Vucis, a parlament elnöke telefonon beszélt a megtámadott képviselővel, akit támogatásáról biztosított, valamint elítélte a történteket.

Athénban az utóbbi években nem ritkák a politikusok elleni támadások. Áprilisban az akkori pénzügyminisztert, Jánisz Varufakiszt ugyanebben a negyedben vették célba anarchisták. Novemberben a görög parlament előtt két képviselőt támadtak meg jobboldali szélsőségesek.