Megverte és beérte a Videoton a Debrecent

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Videoton hazai pályán egy góllal legyőzte a hatvan percig emberhátrányban játszó Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 29. forduló:
Videoton–Debrecen 1-0 (1-0)
Felcsút, 1006 néző, v.: Szabó Zs.
Videoton: Kovácsik - Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira - Simon Á. - Suljic, Haraszti (Sejben 86.), Pölöskei, Géresi (Nego 76.) - Feczesin (Tischler 68.)
DVSC: Verpecz - Lázár P. (Máté P. 22.), Brkovic, Mészáros N., Korhut - Bódi, Holman, Szakály P., Varga J., Ferenczi J. (Horváth Zs. 46.) - Kulcsár T. (Takács T. 63.)
gól: Feczesin (37.)
sárga lap: Pölöskei Zs. (35.), Stopira (54.), Simon Á (65.), illetve Szakály P. (88.), Bódi (90.)
piros lap: Brkovic (31.)

A Videoton kezdte lendületesebben a mérkőzést, s a labdabirtoklási fölényen túl helyzetekig is eljutott. Az első félóra végén a ziccerben kiugrani készülő Géresit Brkovic utolsó emberként lerántotta, a játékvezető pedig azonnal kiállította a debreceni játékost. Az emberelőnyt szinte azonnal gólra váltották a továbbra is komoly fölényben lévő hazaiak: Suljic pontos passza után Feczesin közvetlen közelről lőtt a hálóba.

A fordulást követően a Debrecen kiegyenlítettebbé tette a találkozót, bár igazán nagy veszélyt nem jelentett a hazai kapura. A fehérváriak létszámfölényük és vezetésük tudatában kevésbé erőltették a támadásokat, amikor pedig helyzetig juthattak volna, játékosaik rendre rossz döntéseket hoztak.

A Videoton ebben a bajnokságban harmadszor is legyőzte a hajdúságiakat és pontszámban utolérte a forduló előtt harmadik helyen álló DVSC-t.