Megvannak az ajánlások, a bejelentésversenyt az MSZP nyerte

Fotó: Bibliothèque National, Párizs - Grandville: A konkurrencia / Bibliothèque National, Párizs - Grandville: A konkurrencia

-

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint rekordgyorsasággal rekordmennyiségű ajánlást gyűjtöttek képviselőjelöltjeiknek össze mind a 106 választókerületben. Az Összefogásnak is megvan a kellő számú aláírás, és ezt már a fideszes bejelentés előtt tudatta.


A Fidesznek a Magyar Csapat 107 ezer aktivistája is segít(ett) a gyűjtésben. Sőt, mint Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videójából kiderül, a feleségek is gyűjtenek.A Fidesz a lehető legtöbb aláírást össze akarja gyűjteni. A párt kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté azt mondta, már hétfőn megvolt a szükséges számú aláírás, a Fidesz történetében ez volt a leggyorsabb, legsikeresebb ajánlásgyűjtés, amelyet a következő napokban is folytatnak. A kormánypárti jelöltek kedden folyamatosan adják le az ajánlóíveket a választási irodákban, így szerdán az országos lista állításához szükséges iratokat is leadhatják a kormánypártok.

Úgy tudjuk, az Összefogás hamarosan abbahagyhatja az aláírásgyűjtést. Közleménye szerint a szükségesnél jóval több aláírást gyűjtött össze két nap alatt. Hétfőn kifogásolta, hogy aktivistáik több mint tíz helyen rossz ajánlóívet kaptak, emiatt órákkal később tudták csak elkezdeni a gyűjtést.

Az LMP társelnöke, Szél Bernadett hétfőn azt mondta, ők a minimálisan szükséges aláírást gyűjtik össze mindenhol, ha valahol az aktivisták végeztek, mennek más körzetbe segíteni. A jelöltállításhoz 500 aláírásra van szükség, egy választó több jelöltet is ajánlhat. Az aláírások hitelességét a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi majd.