Megvannak a Roland Garros döntősei

Fotó: Getty Images / Scott Barbour

-

Novak Djokovic játszik a svájci Stan Wawrinkával a francia nyílt teniszbajnokság vasárnapi férfi fináléjában.


A szerb világelső ötszettes küzdelemben nyert a tornán harmadikként kiemelt brit Andy Murray ellen a pénteken kezdődött, de sötétedés miatt félbeszakadt és szombatra halasztott második elődöntőben.

A két sztár külön párharcában előzetesen 18-8-ra vezetett Djokovic, aki az utóbbi hét mérkőzésüket megnyerte. Így indult a pénteki csata is, amelyben a salakon idén egyformán veretlen játékosok közül a nyolcszoros Grand Slam-bajnok szerb az első, majd a második szettben is 6:3-ra kerekedett felül. Azután viszont a két GS-serlegnél tartó skót szépített egy 7:5-ös részsikerrel, majd a negyedik játszmában 3:3-ra álltak, amikor a sötétedés és a közelgő vihar miatt a tornaigazgató a meccs felfüggesztése mellett döntött.

A szombati folytatás nyitányaként mindkettő nyerte saját szervajátékát, majd 5:5-nél Murray elvette a szerb adogatását, s újabb 7:5-tel kiegyenlítette a mérkőzés állását, így következhetett a döntő játszma. Ebben viszont már Djokovics dominált, aki rögtön elvette Murray szerváját, s elhúzott 3:0-ra. A brit egy gémet még meg tudott nyerni, többre azonban nem tellett erejéből, a szettet 6:1-re, a mérkőzés egészét pedig négy óra kilenc perc alatt 3-2-re hozta a szerb, így ő csaphat össze a fináléban a másik elődöntőből továbblépett Wawrinkával.