Megvan Valentino Rossi új csapattársa

Fotó: Getty Images / Mirco Lazzari gp

-

Lassan véget ér a MotoGP nagy pilótakeringője, Rossi mellé Maverick Vinales érkezik a Yamahához.


A vb-címvédő Jorge Lorenzót Maverick Vinales váltja majd a Yamaha MotoGP-csapatánál – közölte az istálló csütörtök reggel. A jelenleg a Suzukinál versenyző Vinales, akit a legígéretesebb fiatalnak tartanak a mezőnyben, 2017-re és 2018-ra írt alá.


A 21 éves spanyol versenyző ötödik a vébén, 2013-ban megnyerte a Moto3 vb-t, ezenkívül mindhárom kategóriában megválasztották az Év újoncának.


Lassan bezárul a kör

A MotoGP toppilótái közti keringést éppen a yamahás Valentino Rossi indította el, aki még márciusban három évvel meghosszabbította a szerződését. Mivel rossz viszonyt ápol csapattársával, Jorge Lorenzóval, várható volt, hogy nem maradnak egy fedél alatt három évig.


Lorenzo ezek után engedett a Ducati csábításának, ahonnan éppen ezért kiesik majd Andrea Iannone, ugyanis az olasz csapat a másik versenyzőjével, Andrea Doviziosóval hosszabbított szerződést.

Iannone tehát jelenleg nem tudja, kinél versenyez majd jövőre, és bár óriási tehetség, nem véletlenül Maniac a beceneve, sokszor túlvállalja magát, idén például a csapattársát is kiütötte már az Argentin GP utolsó kanyarjában. Bárhogy is, egy hely a Suzukinál most adott neki.

Közben a szintén meghatározó Honda-csapat változatlan pilótapárossal, Marc Márquezzel és Dani Pedrosával fut majd neki a következő idénynek, noha Márquezt a Ducati, Pedrosát a Yamaha kereste meg.