Megvan, min dolgozik mostanában Vitézy Dávid

-

Az országos tömegközlekedési szoftver fejlesztését, a volánbuszok és a vonatok menetrendjének összehangolását, közös internetes felületen való megjelenítését, az egységes jegyárusítás létrehozását és az utastájékoztatás korszerűsítését tekinti fő feladatának Vitézy Dávid miniszteri biztos – írta a Magyar Hírlap.


„A helyközi, elővárosi országos közlekedésben a MÁV és a Volán-társaságok szolgáltatásainak összehangolását célzó egységes koncepciót kell megalkotnom” – mondta Vitézy a lap szombati számában, és hozzátette, hogy ez egy új tömegközlekedési rendszer kialakításáról és arról szól, miként lehet versenyképessé, vonzóbbá tenni ezeket a szolgáltatásokat.


Szavai szerint az országos tömegközlekedés hardverének, az infrastruktúrának és eszközparknak a fejlesztése nagyon jól halad, a tömegközlekedésben azonban nemcsak ez a fontos, hanem az is, hogy a szolgáltatást könnyen igénybe lehessen venni. Ennek a szoftvernek a kimunkálását vállalta a féléves megbízatásának végére – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az állami társaságok 3200 vasúti és negyvenezer buszjáratot közlekedtetnek naponta. Ezek mind ugyanazt a közszolgáltatási funkciót látják el, ezért a cél az, hogy az utasok a teljes kínálatot egységes szolgáltatásként vehessék igénybe.