Megvan, ki váltja Vida Ildikót?

Forrás: MTI Zrt. Fotószerkesztőség

-

A NAV közép-magyarországi régióvezetője lehet az új NAV-elnök.


A Népszabadság úgy értesült, Tamásné Czinege Csilla lehet Vida Ildikó utódja a NAV élén. Tamásné Czinege Csilla jelenleg a közép-magyar­országi ré­giót irányítja, a lap szerint "régi motoros" a szakmában, felkészültségéhez kétség sem fér.


Első vezető pozícióját Vida korábbi elnökségének idején kapta, majd az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője, ezt követően a NAV ­Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóságának főigazgatója lett.

Tamásné Czinege Csilla szolnoki, a hírek szerint kiváló viszonyt ápol Nyerges Zsolt Közgép-elnökkel. Czinege Csilla mellett szólhat az is, hogy férje karcagi, és nemcsak földije Varga ­Mihálynak, de a nemzetgazdasági miniszterrel jó kapcsolatot is ápol.

A lap emlékeztet arra, hogy Vida Ildikó helyzete egyáltalán nem könnyű: Orbán Viktor, miniszterelnök az amerikaiak „korrupciós kitiltási listája" miatt, amelyen szerepel a neve, ­arra kényszerítette, hogy ­beperelje ­André Goodfriend volt amerikai ügyvivőt. Ha ezt nem teszi, üzente neki a kormányfő a parlamentből, meneszti. Erre az adóhatóság történetében még nem volt példa.