Megvan az ítélet a győri kosarasok balesetének ügyében

-

A tömegszerencsétlenség okozóját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A 2013-as balesetben meghalt a csapat klubigazgatója és a vezetőedzője. A 71 éves férfi elleni ítélet jogerős.


Halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt két év, a végrehajtásában három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a két ember halálát követelő vitnyédi buszbalesetet előidéző 71 éves férfit szerdán a Soproni Járásbíróság. Az ítélet jogerős. A bíróság emellett a férfit öt évre eltiltotta a járművezetéstől, és több mint egymillió forint bűnügyi költség megtérítésére kötelezte.

A 85-ös úton Kapuvár és Vitnyéd között 2013. szeptember 7-én egy személyautó összeütközött a Hat-Agro Uni Győr női kosárlabdacsapatot Sopronba szállító autóbusszal. A balesetben két ember, Tapodi Péter, a csapat klubigazgatója és Füzy Ákos vezetőedző meghalt. A buszon nyolcan súlyosan megsérültek, közülük egy játékos, a klub szerb kosárlabdázója, Natasa Kovacsevics maradandó sérüléseket szenvedett – a bal lábát térd alatt amputálni kellett. Hat utas és az autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.