Megvan az erőszakoló, de a 10 éves gyereknek szülnie kell

-

Letartóztatták azt a férfit, akit a 10 éves paraguayi kislány megerőszakolásával gyanúsítanak. A gyereknek továbbra sem engedélyezik az abortuszt.


A 42 éves, szökésben lévő Gilberto Benitez Zaratet egy, a fővárostól 200 kilométernyire fekvő városban találták meg. A férfi ártatlannak vallotta magát, és apasági tesztet szeretne, hogy bizonyítsa, nem ő ejtette teherbe a kislányt. Ha bebizonyosodik az erőszak, 15 éves börtönbüntetés várhat rá.

A terhesség április végén derült ki, amikor anyja - akit egyébként azzal gyanúsítanak, hogy elősegítette az erőszakot - orvoshoz vitte a kislányt, mert azt hitte daganatos beteg. Akkor 21 hetes terhes volt, ami egy héttel több, mint az országban az abortuszhoz engedélyezett legkésőbbi időpont.

Az egyébként gyermekorvos és orvosi egyetemi oktató egészségügyi miniszter már korábban bejelentette, hogy az abortuszt annak ellenére sem engedélyezik, hogy a tízéves gyerek mindössze 34 kiló, és a terhesség kihordása és a szülés életveszélyes számára. Állapotát jelenleg a helyi vöröskeresztes kórház felügyeli.