Megvan az első érem a kajak-kenu Eb-n

Forrás: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Takács Kincsőék női kenu páros 500 méteren címvédőként szálltak hajóba, végül ezüstérmet szereztek a csehországi Racicében rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon.


A parakenusok között 2 arany és 1 bronz volt a mérleg. Női kajak egyes 1000 méteren Farkasdi Ramóna – betegen – nyolcadik helyen végzett az első szombati döntőben, majd két szám is lement úgy, hogy nem láthattunk magyar versenyzőt – az első három számot németek nyerték. Medveczky Erika és Sarudi Alíz női kajak kettesek 1000 méteres számában – ugyanitt Benedek Dalma is indult Dalma Ruzicic néven. Párjával az aranyéremért harcolhatott, ám a táv felénél lemaradtak. A számot a románok nyerték, második helyen Lengyelország, harmadik helyen Szerbia, hetedik helyen Magyarország végzett.


A fiatal Horváth–Katrinecz–Szabó–Malcsiner-négyes női ötszáz méteren nyolcadik helyre futott be, fehéroroszok nyerték a számot. Női kenu kettes ötszáz méteren – amely nem olimpiai szám, egyelőre – az Eb-címvédő Lakatos Zsanett–Takács Kincső-páros jól rajtolt, majd második helyre szorult a fehéroroszok mögött. Végül fél hajó hátrányban ezüstöt szerzett a páros.

Az Eb-re fiatal kerettel utazott ki a válogatott, ráadásul két versenyzőjét is elveszítette, mert kokaint találtak a vérükben – erről bővebben itt olvashat.