Megvan az első aranyérmes

Fotó: AFP / PASCAL GUYOT

-

Komoly meglepetéssel ért véget a riói olimpia első döntője, miután női légpuskában a mindössze 19 éves amerikai Virginia Thrasher diadalmaskodott.


Thrasher karrierje első nagy fináléjában szerepelt, ám tapasztalatlansága ellenére végig stabilan lőtt, és végül 208 kört ért el, így maga mögé utasította a 2004-ben Athénban bajnok, a riói alapversenyt olimpiai csúccsal (420,7 kör) megnyerő kínai Tu Lit, illetve a címvédő, szintén kínai Ji Sze-linget.


A szám egyetlen magyarja, Miskolczi Julianna a 22. helyen végzett. Ideges voltam, és mivel az izgalom miatt már fél kettőkor felébredtem, elég fáradt is mondta az olimpiai újonc sportlövő. Dühös vagyok, és kicsit szomorú. Nagyon jól akartam lőni, és jól is ment. A tizedik lövésnél viszont nem értem, mi történt. Talán túl sokáig céloztam, nem kellett volna lőnöm. A saját eredményem is dühít, de a végén láttam, hogy mennyi kellett a fináléhoz, és így még inkább idegesít a dolog” – magyarázta Miskolczi.

Szombaton még a férfiak légpisztolyos versenyét rendezik meg az Olimpiai Sportlövő Központban magyar idő szerint 18 órától, a mezőnyben Tátrai Miklóssal.


Eredmény

Női légpuska:

1. Virginia Thrasher (Egyesült Államok) 208 kör
2. Tu Li (Kína) 207
3. Ji Sze-ling (Kína) 185,4
...22. Miskolczi Julianna 414 (alapverseny)