Megvan a pénz a csináld magad cipőre

Fotó: / / /

-

Nem a gazdag arisztokraták támogatják a szegény művészeket. Gulyás Sára diplomamunkaként tervezte a Pikkpack bőrcipőket, most vásárlók segítik a gyártást.


Összegyűlt a 17 ezer dollár, vagyis közel 3 millió 800 ezer forint Gulyás Sára egyszerű fazonú, csináld magad cipőire. A közösségi finanszírozással foglalkozó Kickstarteren indított kampány elég profi volt, de még így sem lehettünk biztosak abban, hogy összejön-e az összeg a 30 napos határidő lejárta előtt. Pedig volt dicsérő idézet, ajándék táska, gif, videó, boldog fiatalok a napsütésben, ami kell. Nem ez a vállalkozás a következő Prezi, de nagyon lehet szeretni.Na de mi ebben a cipőben a pláne?

Gyors közvélemény-kutatás után a szerkesztőség véleménye megoszlik abban a merőben szubjektív álláspontban, hogy jól néznek-e ki a cipők (jól). Mindenesetre a lényeg az, hogy magunk pakolhatjuk össze, igen egyszerűen, színes fűzőkkel.

És marha kényelmesnek tűnik

Gulyás Sára a MOME-n végzett, a Pickpakkot az egy bőrdarabból készült bocskorok ihlették. A projekt beindítására a löketet egy San Francisco-i utazás adta, mikor Sárát idegenek folyton megkérdezték az utcán, hol vette a – diplomájához készült – cipőjét.

A Pikkpack DIY-cipő (a Do It Yourself, vagyis csináld magad népszerű mozgalma) nem olcsó móka. A Kickstarteren 90 dollárnál, vagyis körülbelül 20 ezer forintnál kezdődik egy cipő vásárlása, plusz 20 dollár a szállítás.