Megvan a lelőtt orosz gép másik pilótája is

Fotó: ANADOLU AGENCY / Fatih Aktas

-

A szíriai hadsereg katonái kimentették a török légierő által lelőtt orosz vadászgép életben lévő pilótáját - jelentette be szerdán Oroszország párizsi nagykövete. A törökök szerint a gép darabjai az ő állampolgáraikat sebesítették meg.


Alekszandr Orlov az Europe 1 rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy a keddi incidens során az egyik pilótát megsebesítették, miközben ejtőernyőjével leereszkedett, majd földet érés után a térségben tevékenykedő dzsihadisták barbár módon meggyilkolták.

„A másiknak sikerült megmenekülnie. A legfrissebb információk szerint őt a szíriai hadsereg kimentette, és már úton kell, hogy legyen az orosz légi támaszpontra" - mondta a nagykövet.

Közben a török államfő arról beszélt, hogy Ankara nem akarja, hogy elmérgesedjen a viszonya Moszkvával az orosz vadászgép lelövése miatt. Recep Tayyip Erdogan hangsúlyozta, hogy hazája csupán a saját biztonságát és Szíriában élő "testvéreinek" jogait szem előtt tartva járt el. Megjegyezte: Ankara először azt sem tudta, hogy a lelőtt gép orosz.

Mint mondta, a vadászgépet a török légtérben lőtték le, de az Szíria területén zuhant le, igaz, néhány darabja Törökországban ért földet és megsebesített két török állampolgárt.

Erdogan arról is beszélt, hogy hazája minden óvintézkedést meg akar tenni azért, hogy elejét vegye az újabb szíriai menekültáradatnak.

Az incidensről itt olvashat részletesebben.


Így tüzelhettek a katapultáló pilótákra