Megválna az Origótól a Telekom

-

A Magyar Telekom eladná média-portfólióját, és a napokban postázza pályázati felhívását azoknak a cégeknek, amelyek korábban is érdeklődtek iránta – tudta meg a Világgazdaság. Habony Árpád médiavállalkozása is a potenciális vevők között lehet.


A Világgazdaság úgy tudja, hogy majd az ajánlattétel során fog kiderülni, hogy pontosan mi kerül kalapács alá: csak az Origo.hu, vagy az internetes portált is működtető társaság, a Magyar Telekom százszázalékos tulajdonában lévő Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt.


Ha az ajánlat a cégre vonatkozna, akkor az új tulajdonos vinné az ingyenes tartalomszolgáltatással foglalkozó Origo.hu, Life.hu, Videa.hu oldalak mellett az ingyenes internetes levelezőrendszer szolgáltatást, a freemailt, valamint a televíziós szolgáltatásokat, hiszen az Origo működteti a fentieken túl a LifeNetwork és az OzoneNetwork csatornákat.

Továbbá számos fejlesztés, illetve üzleti információs szolgáltatás, weblapkészítés és -fenntartás, hirdetésszervezési szolgáltatás, adatbanki szolgáltatás is folyik az Origo Zrt. égisze alatt. A Telekom a lap szerint minden megoldásra nyitott, bár leginkább azt szeretné, ha az Origo.hu mellett az egész médiabirodalom új tulajdonoshoz kerülne. Néhány hónapon belül kiderülhet az új tulajdonos neve.


Érdeklődőként szóba kerülhet a fő konkurens, az Index.hu tulajdonosa, a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) is, amely több más internetes terméket is kiad (ilyen a Portfolio.hu és a Napi.hu), és az utóbbi időben erős akvizícióba kezdett.


Ugyancsak potenciális vevő lehet a lap szerint a két legújabban formálódó médiavállalkozás, a vállaltan kormányközeli Napi Gazdaság, illetve a miniszterelnök tanácsadójához, Habony Árpádhoz is köthető Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.

Az is elképzelhető, hogy a Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió mellett az Origóval bővítené portfólióját Simicska Lajos. Korábban arról is hallani lehetett, hogy például a UPC is érdeklődik az Origo után, de akár pénzügyi befektetők is láthatnak benne fantáziát.


A Telekom tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak Németországban is volt egy „Origója”, és attól is megvált, vagyis a cég inkább fő területére, a távközlési piacra koncentrálna.