Megvadult vízibivaly randalírozott Manila belvárosában

-

A vágóhídról szökött meg a féltonnás állat, több embert felöklelt, az utcákon rohangált, majd összetörte egy szálloda előcsarnokát. A sorsát végül mégsem kerülhette el.


Három embert felöklelve elszabadult egy vágásra szánt vízibivaly a Fülöp-szigetek fővárosának központjában, a nekivadult állat riadalmat okozott a járókelők és autósok között – jelentette a helyi média szombaton. A 3 éves, közel féltonnás nőstény vízibivaly az után szabadult el, hogy teherautóval a vágóhídra szállították. A 46 centiméteres szarvakkal rendelkező állat miatt a környéken kétszáz embert kellett evakuálni.

„Elfutottam, de a bivaly gyorsabb volt nálam. Szarvaival a levegőbe dobott, és amikor felébredtem, már a kórházban voltam” – mesélte Jonet Rufino, a mészárosok egyike. „Ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy egy állat megtámadott” – mondta a férfi kollégája, akinek a hátán lévő sebet 14 öltéssel kellett összevarrni.

A rendőrség arról számolt be, hogy az állat le-fel rohangált Manila belvárosának utcáin, majd egy kisebb szálloda előcsarnokába is beszabadult, ahol összetörte a berendezést. A vízibivalyt két óra után sikerült befogniuk a hatóságoknak. „Tizenöt éve szolgálok rendőrként ebben a városban, de ilyet még nem láttam” – közölte egy rendfenntartó.

A tájékoztatás szerint az állatot vissza fogják szállítani a vágóhídra. Az akár 1,2 tonnásra is megnövő vízibivaly rendkívül elterjedt Dél-és Délkelet-Ázsiában, ahol hagyományosan vontatásra és termőföldek feltörésére használják a növényevő állatot. Húsát a Fülöp-szigeteken marhahús helyett fogyasztják.