Megúszta a sztárok ügyvédje, lezárták ellene a nyomozást

-

Bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást Ruttner Görgy ellen a Fővárosi Ügyészség, írja a Blikk. Az 59 éves ügyvéd korábban négy hónapig volt nyomkövetővel házi őrizetben, majd lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellen, de időközben azt is megszüntették.


Ruttner György, aki a többi között között Stohl Andrást, Damu Rolandot, Oláh Ibolyát és Kovács Lázárt is védte, 2012 novemberében feljelentést tett két, szerinte uzsorás csoport ellen. Majd később a Blikknek elmondta, hogy nem tudta fizetni a bankhitelét, így korábbi ügyfeleitől uzsorakölcsönöket vett fel. Ezek papíron ügyvédi letétként szerepeltek, és egy férfi és egy nő végül feljelentette Ruttnert.

Ekkor indult a nyomozás, majd tavaly márciusban Ruttnert őrizetbe vették, és irodájában lévő lakásában házi őrizetét rendelték el. Az ügyvéd ezután négy hónapot töltött bal lábán nyomkövetővel házi őrizetben, majd lakhelyelhagyási tilalom alatt, amit végül megszüntettek. Most vádemelés nélkül zárták le a nyomozást, erősítette meg a Blikknek Ruttner védője.