Megúszta a börtönt a pofozkodó buszsofőr

-

A sértett rokonaira még bíróság várhat.


Másfél év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a buszsofőrt, aki tavaly júniusban, a Balokánynál megütött egy, a busza elé szabálytalanul lelépő férfit – írja a Dunántúli Napló. Az ítélet végrehajtását ugyanakkor három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság, így a büntetlen előéletű sofőrnek nem kell börtönbe vonulnia.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért arra, hogy eldöntse, elfogadja-e az ítéletet. A vádlott és ügyvédje nem terjesztettek elő fellebbezést ellene.

A buszsofőr egy pofont kevert le az 53 éves sértettnek, aki az ütés következtében elesett, a fejét beverte, meg is kellett műteni. A sofőrt az bőszítette fel, hogy az erősen ittas férfi a busz elé lépett, és csak egy erőteljes fékezéssel sikerült elkerülnie, hogy elüsse. A buszsofőr ezt követően szállt le a járműről, hogy megnézze, nem sérült-e meg az elé tántorgó gyalogos, de eközben szóváltás alakult ki köztük, annak végén csattant el a pofon.

Itt azonban még nem ért véget a történet, a sértett rokonai ugyanis rátámadtak a buszra, több utasra ráijesztettek, és a járműben is kárt okoztak. Ebben az ügyben egy másik eljárás indult, ez még nem került a bíróság elé – írja a baranyai lap.