Megúszhatja a zaklatással gyanúsított nőgyógyász

-

Tavaly májusban az RTL Klub Házon kívül című műsora foglalkozott azoknak a nőknek az esetével, akiket – állításuk szerint – egy fővárosi kórház nőgyógyásza zaklatott. A páciensek bizonyítékokat is fel tudtak mutatni, hogy igazolják: az orvos nem hálapénzt, hanem szexet kért egy szülés levezetéséért. A Blikk szerint ennek ellenére lezárták a nyomozást az orvossal szemben, így elmarad a vádemelés is.


Az RTL Klub riportjában több nő is chatbeszélgetésekkel, üzenetekkel próbálta bizonyítani, hogy a nőgyógyász főorvos zaklatta őket. Az abortuszra vagy éppen szülésre készülő páciensektől állítólag az orvos hálapénz helyett szexet kért, tartós szexuális kapcsolatra akarta kényszeríteni a nőket.


A Blikk úgy tudja, hogy a felmutatott üzenetek azonban nem voltak elegendőek a vádemeléshez, a rendőrség pedig már le is zárta az ügyben a nyomozást. „Felfoghatatlan, hogy ennyivel megússza. Pillanatok alatt pont került az ügy végére, még a szembesítésig sem jutottunk el. A rendőrség lezárta a nyomozást” – magyarázta a lapnak az orvos egykori páciense.


Fridman Róbert ügyvéd szerint a nyomozás lezárása ellen panasszal élhetnek az érintettek. Amennyiben ezt visszautasítják, akkor is van egy utolsó esély: a nők pótmagánvádat adhatnak be. Ennek lényege, hogy a sértettek ügyvédje afféle ügyészi feladatot ellátva, a bizonyítékokat begyűjtve meggyőzi a hatóságokat az igazáról.


A Blikk megkereste az említett orvost is, ő azonban nem akart nyilatkozni lapnak. Úgy tudják, hogy továbbra is annak a fővárosi kórháznak a dolgozója, ahol eddig is tevékenykedett.