Megtiltották a részvétet a buszsofőröknek a párizsi áldozatokért

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

A Dél-alföldi Közlekedési Szakszervezet kért erre engedélyt, de nem kapták meg.


Megtiltotta Fekete Antal, a Dél-alföldi Közlekedési Központ (Dakk) Zrt. vezérigazgatója, hogy a buszsofőrök szolidaritásukat fejezzék ki a párizsi terrorcselekmények áldozataival – tudta meg a nol.hu. Hoffmann Antal, a Dél-alföldi Közlekedési Szakszervezet titkára november 16-án kért engedélyt arra, hogy két nappal később a gépkocsivezetők fekete szalagot tűzhessenek ki a buszok belső visszapillantó tükrére.


Fekete Antal, aki egyben a Volánbusz Zrt. elnöke is, november 18-án válaszolt, amelyben leírta, hogy bár együtt érez az áldozatokkal, nem tud támogatni


olyan akciót, ami bárkiben is egy általam nem képviselt értékrend alapján rosszallást válthat ki. (...) olyan ellenérzéseket válthat ki bizonyos személyekből, amelyek a társaságunk által üzemeltetett gépjárművek, ezzel együtt kollégáink és az utasok biztonságát is veszélyeztetik.

A lap úgy tudja, a kérvény után Hoffmann Antalt kitiltották a Dakk Zrt. területéről, pedig a szakszervezet irodája is itt található. Az indok az volt, hogy egyrészt már nem a cég dolgozója – ami igaz, bár szerinte törvénysértő módon rúgták ki, munkaügyi pere még folyamatban van.


Az indoklás másik részében az szerepelt, hogy amikor Hoffmann szakszervezeti aktivistákkal beszélt a párizsi áldozatokkal való szolidaritási akcióról, feltartotta a munkavégzésben a Dakk Zrt. munkatársait.