Betiltották a vadászatot a Csongrád megyei határnál a menekültek miatt

-


Teljes körű vadászati tilalmat vezettek be a Csongrád megyei szerb és román határszakasz öt kilométeres körzetében szerdán 17 órától. A megyei kormányhivatal közleménye szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt a rendőrség és a honvédség erői Csongrád megye teljes szerb és román határszakaszán műszaki munkálatokat és járőrtevékenységet végeznek, valamint a térségben bármikor megjelenhetnek az illegális migránsok kisebb-nagyobb csoportjai.

A Belügyminisztérium központi operatív törzs kérésére a Csongrád Megyei Kormányhivatal mint vadászati hatóság a magyar-szerb és a magyar-román határ 5 kilométeres körzetében szerdán 17 órától az intézkedés visszavonásáig teljes körű vadászati tilalmat rendelt el - áll a közleményben.

Az nem világos, hogy miért éppen mostantól tilos a vadászat. Menekültek a magyar–szerb határ csongrádi szakaszán már alig vannak, a katonák és a honvédek meg már régóta ott járőröznek. A nagy menekülthullámot újabban fogadó magyar–horvát határszakaszon nincs vadászati tilalom.