Megtiltja az Aerosmith, hogy Donald Trump használja a dalukat

Fotó: Getty Images / Scott Olson

-

Steven Taylor ismételten felszólította Donald Trump republikánus elnökjelöltet, hogy ne használja engedély nélkül a kampányában az együttes Dream On című számát.


Tyler ügyvédei a hét végén küldték el a második felszólító levelet az ügyben Trump kampánybizottságának. A levél leszögezi, hogy a politikus nem kapott engedélyt a Dream On című ballada vagy Tyler bármely más számának felhasználására. Egyúttal arra is rámutat: olyan hamis látszat alakulhat ki, hogy a zenész támogatja Trump kampányát.

A 67 éves Tyler ügyvédje, Dina LaPolt közleményben hangsúlyozta, hogy a levél nem politikai vagy személyes indítékból íródott, hanem tisztán szerző jogi alapon. Trumpnak engedélyt kell kérnie a zeneszám kampányában való felhasználásához és rendeznie kell a szerző jogi kérdéseket az illetékesekkel, ellenkező esetben minden jogi eszközzel fellépnek ellene.

Tyler egyébként bejegyzett republikánus, az ingatlanmogul pedig az együttes nagy rajongója. Egyes hírek szerint baráti kapcsolatban állnak. A 69 éves Trump tavaly egy Aerosmith-koncert után azt twitterezte: „Nem is lehetne jobb. Steven Tyler fantasztikus volt!".

Trump irodája még nem válaszolt a felszólító levélre.