Megtervezték a Föld zászlaját arra az esetre, ha bolygót hódítanánk

Fotó: flagofplanetearth.com / Beckmans College of Design

-

Oskar Pernefeldt svéd grafikus igen ambiciózus látványtervvel hozakodott elő: megtervezte, hogy miként nézne ki egy minden országot, de leginkább a Föld nevű bolygót szimbolizáló zászló. Pernefeldt azt szeretné, ha az általa megrajzolt jelképet használná az emberiség világűrbéli hódításai során. A Marsra például jó lenne.


Szimbóluma a bolygóközi küldetésekben résztvevő emberiséget jelképezné az idegen létformák számára.A kék háttérszín a vizet, a földi élet legalapvetőbb építőelemét jelenti. Az egymásba kapaszkodó körök pedig azt jelképezik, ahogy a Földön minden mindennel összefügg, kölcsönhatásban van. A hét karika egyúttal egy virágra is emlékeztet, ez a grafikus szerint az élet szimbóluma egyben.


Pernefeldt hozzáteszi, hogy az általa megtervezett jelkép kifejezi azt, hogy a Föld az országhatárokra való tekintet nélkül mindenkié – írja a The New Zealand Herald. „Az űrutazók nemcsak a saját országukat képviselik, hanem a Földet mint bolygót is reprezentálják” – indokolja dizájnjának létjogosultságát.Pernefeldtnek egyébként ez a projekt a diplomamunkája a stockholmi Beckmans College of Design főiskolán.