Megtartották a spagettiszörnyben hívők első esküvőjét

Fotó: AFP / MARTY MELVILLE

-

Leginkább a Karib tenger kalózaira emlékeztetett a pár, bár a feleség egy spagettivel teli tésztaszűrőt viselt a fején.


Új-Zélandon megtartották a világ első pastafari esküvőjét. A pastafarik a Repülő Spagettiszörny Egyházához tartoznak, a szigetország kormánya 2015-ben engedélyezte, hogy házasságot tarthassanak – írta a Guardian.


Az egyház – amely az amerikai vallási fundamentalizmus szatírájaként jött létre – egy spagettiből és húsgombócokból álló istenben hisz. Honlapjuk szerint az egyetlen dogmájuk az, hogy nincsen dogmájuk.

A most egy kalózhajón megházasodott pár, a brit Toby Ricketts és az új-zélandi Marianna Fenn négy éve vannak együtt. Sose gondoltak arra, hogy megházasodnak, de amikor megtudták, hogy az új-zélandi kormány jóváhagyta az „egyháznak”, úgy döntöttek, nem lenne érdemes lemaradni egy ilyen humoros és eredeti esküvőről.

A feleség egy tésztaszűrőt is viselt a fején, ez a hivatalos fejdísze az egyháznak. A ceremónia alatt egy tésztából készült gyűrűt adtak egymásnak, és a férj esküjében azt is megígérte, hogy tésztafőzésnél mindig megsózza majd a vizet.

Az egyház lelkésze, Karen Martyn úgy nyilatkozott, hogy lehet, hogy ez még csak az első ilyen esküvő az országban, de további tucat pár jelezte már, hogy ők is így szeretnének megházasodni még ebben az évben.

Az egyház Wikipedia-oldaláról bőséges muníciót találhat a „vallásról”.