Megtarthatják az idei Balaton-átúszást, a férfi pólósokkal együtt

Fotó: MTI / Varga György

-

Úgy tűnik, az időjárás miatt egyelőre nem kell lefújni a szombatra tervezett sportversenyt. Az indulók között lesz Benedek Tibor csapata is.


A meteorológiai előrejelzés, illetve a balatoni vízi rendészet vezetőjének véleménye alapján a szervezőbizottság úgy döntött, az eredetileg tervezett időpontban, szombaton megtartja a 33. Pek-Snack Balaton-átúszást.

A szervezők közleménye szerint a Balaton térségében nyárias idő és 23-24 fokos vízhőmérséklet várható a rendezvény idején, a reggeli órákban azonban északkeleti szélre kell számítani.

Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás.


Benedek edzéstervében az 5,2 kilométer

Rajthoz áll a teljes magyar férfi vízilabda-válogatott is. Mint a VLV megírta, Gergely Istvántól jött az ötlet, Benedek Tibor pedig beépítette a heti edzéstervbe a 5,2 kilométeres úszást. A csapat az UNICEF színeiben ússza át a Balatont, akárcsak Erdei "Madár" Zsolt világbajnok ökölvívó. A cél: segítséget nyújtani a nepáli földrengés során megsérült, otthonukat vesztett gyermekeknek.