Megtámadtak verseny közben egy futónőt, de így is nyert

-

A hétvégén Worcestershire-ben 24 órás futóversenyt rendeztek, amelyet Kate Jayden nyert meg, de nem hétköznapi körülmények között.


„Hallottam, hogy fut valaki mögöttem, de azt gondoltam, hogy valami ismerős, amikor azonban megragadott a mellkasomnál fogva – emlékezett vissza a BBC-nek a 29 éves brit atléta. – Ekkor már sötét volt, a támadóm pedig egyik pillanatról a másikra eltűnt a sötétben. Ezután még 25 percet futottam az életemért, mivel olyan környéken voltam, ahol nem voltak emberek.”Hamar a szervezők tudtára jutott, hogy mi történt, és azonnal felfüggesztették a versenyt. Kate Jaydennek el kellett mennie a rendőrségre, majd vissza a helyszínre és újra a rendőrségre. Másnap reggel 6-kor, amikor már világos volt, folytatták a versenyt, Jayden is elindult, és meg is nyerte.

„Rengeteget készültem erre a versenyre, meg akartam nyerni.


A támadás alatt nem volt lehetőségem arra, hogy harcoljak, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek, és harcolok a versenyen,

harcolok a nőket ért hasonló támadások ellen” – mondta Kate Jayden, aki eddig már 217-szer lefutotta a maratont és az ultramaratont.

Múlt vasárnap este a Margitszigeten is megtámadtak egy kocogó nőt, de el tudott menekülni a támadója elől.