Megtámadták a ManUnited buszát

Fotó: Getty Images / Paul Gilham

-

A West Ham szurkolói üvegekkel dobálták meg a MU játékosait szállító buszt, a kulcsfontosságú meccs kezdése csúszott 45 percet. A MU-t a pályán sem kímélték, a vereségével a Manchester City kezében van a sorsa.


Botrányhoz vezettek a túlfűtött érzelmek a West Ham–Manchester United angol bajnoki előtt.

A West Ham a nemzetközi szereplésért, a Manchester a Bajnokok Ligája-indulásért küzdött kedd este az Upton Parkban. A helyszín ezzel a meccsel búcsúzott, mert a West Ham jövőre az Olimpiai Stadionban focizik majd.

A feszültség kisült a kezdés előtt, a WHU-drukkerek „kelet London!” kiáltások kíséretében üvegekkel és petárdákkal dobálták meg a ManUnited játékosait és stábját szállító buszt, amelynek egy ablaka is betört. A BBC helyszíni beszámolója szerint tíz rendőrfurgon is a közelben volt, nagy nehezen megtisztították az utat a busz előtt, a meccs kezdése pedig 45 percet csúszott (21.30-ra).Mindössze két könnyebb sérülésről érkezett hír. A MU válogatott csatára, Wayne Rooney azt mondta, „nem volt szép látvány” a megrongált busz, továbbá szerinte még a West Ham is biztosan csalódott a drukkerei miatt.

Nos, David Sullivan társelnök szavaiból nem úgy tűnik: „A ManUnitednek itt kellett volna lennie már négykor. Tudták, hogy ez az utolsó meccsünk itt – fogalmazott a Guardiannek. – Sajnálom a szurkolóinkat, mert csúszott a kezdés. Nagy show-t terveztünk a meccs utánra, így pedig nem várhatja meg mindenki.”

Sullivan nagy troll, a kérdésre, hogy mi hiányzik majd neki az Upton Parkból azt felelte: „A családias hangulat.”


A City kezében a MU sorsa

A meccs aztán jó értelemben hozott feszültséget, a csapatok végig óriási iramot diktáltak, és több fordulat után nyert a West Ham: vezetett, majd a ManUnited lőtt két gólt, végül mégis a házigazda nyert két fejes góllal. A ManUnited lehet még negyedik, azaz BL-induló, de csak akkor ha az utolsó körben megveri a Bournemouth-t (ez otthon azért eléggé valószínű), miközben a ManCity nem szerez pontot a Swansea pályáján. Pontazonosság esetén ugyanis a gólkülönbség a Citynek kedvez.


Premier League, 35. forduló:
West Ham United–Manchester United 3-2 (1-1)
Boleyn Ground, 34 602 néző, v: M. Dean
gól: Sakho (10.), Antonio (76.), Reid (80.), ill. Martial (51. és 72.)

Az élcsoport:
1. Leicester City 80 pont
2. Tottenham 70
3. Arsenal 68
4. Manchester City 65
5. Manchester United 63
6. West Ham United 62