Megtalálták a Nepálban eltűnt amerikai helikopter roncsait

-

A nepáli hadsereg megtalálta pénteken az amerikai tengerészgyalogság azon helikopterének roncsait, amely három nappal korábban tűnt el egy mentőakció közben a himalájai országban.


A hadsereg közölte, hogy egy mentőhelikopterről pillantották meg a roncsokat Katmandutól északkeletre, Dolaka körzetben. Bár még nem ereszkedtek le a baleset helyszínére, a levegőből semmi jelét nem látták az életnek; a nyolcfős személyzet sorsáról egyelőre nem tudtak információkkal szolgálni. A nehezen megközelíthető roncshoz a nepáli hadsereg szárazföldi csapatokat küldött.


Az amerikai tengerészgyalogság UH-1 Huey típusú helikoptere hat amerikai és két nepáli katonával a fedélzetén tűnt el kedden Csarikot település körzetében, miután a rádión keresztül hallani lehetett, hogy a személyzet üzemanyag-problémáról beszél. A helikopter mentőakciót hajtott végre a térségben. Csarikot falu egyike azon településeknek, amelyeket az április 25-i 7,8-es erősségű földrengést követő keddi 7,3-es utórengés a legnagyobb mértékben sújtott.

A természeti katasztrófában több mint 8 ezer ember meghalt, és mintegy 18 ezren megsérültek Nepálban.