Megszüntették a nyomozást a gyereket megkötöző óvónő ügyében

-

Az ügyészség szerint nem veszélyeztette a gyerek testi épségét az a kaskantyúi óvónő, aki fegyelmezésként kötözött meg egy kisfiút.


A szülők decemberben tettek feljelentést a kaskantyúi óvónő ellen, aki fegyelmezésként kötözte össze egy vékony fonallal a három éves kisfiú kezét. A szülők szerint másfél óráig, az óvónő szerint csak két percig kellett így ülnie a kisfiúnak. Az óvónő a Blikknek elismerte tettét, de azzal védekezett, hogy a kisfiú bántotta társait és nem volt más fegyelmező eszköze.


A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást, de az eljárást végül megszüntették. A szülők panaszt nyújtottak be, de az ügyészség most azt is elutasította. Közleményükben azt írják, hogy az óvónő nevelési hibát vétett, de nem veszélyeztette a gyerek testi épségét és nem okozott neki ezzel lelki traumát, ezért nem szükséges ellene büntetőeljárást indítani. A szülők nem nyugszanak bele az ügyészég válaszába, újabb panaszt készülnek benyújtani. Az óvónő még mindig ugyanabban a Bács-Kiskun megyei településen lévő óvodában dolgozik.