Megszűnt az eljárás Váradi András, a halálra gázolt juhász ügyében

-


A rendőrség bűncselekmény hiányában szüntette meg a büntetőeljárást abban az ügyben, amelyet halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt folytatott a tavaly október 11-én a 8106-os út 16. kilométerénél, Alcsútdoboz közelében történt balesettel kapcsolatban – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward.

Ebben az önkormányzati választások előestéjén történt balesetben hunyt el Váradi András juhász, aki az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltje volt. Az autó osztrák rendszámú volt, és egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgárságú férfi vezette. Váradi korábban országos hírnévre tett szert, mert sokat hadakozott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel és nagyvállalkozóval az állami földbérletek ügyében.

Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője akkor a hvg.hu-val közölte: Váradi András saját autójával járt bent Alcsútdobozon választási plakátokat ragasztani. Hazafelé tartott már Göböljárásra, amikor a félúton lévő golfpálya közelében lecsúszott a létra az autójáról, ezért megállt, hogy visszamenjen érte, és ekkor gázolta el a külföldi rendszámú autó. Horváth Sándor a portálnak hangsúlyozta, hogy nem szándékosan ütötték el Váradi Andrást és nem cserbenhagyásos esetről van szó.