Megszűnik a manna.ro

Fotó: iStock/Rudyanto Wijaya / iStock/Rudyanto Wijaya

-

HÁTTÉR

Az oldal saját bevallása szerint politikához köthető források nélkül szeretett volna megélni, ám kudarcot vallott. Mint írják, miután ezt belátták, a tartalomelőállításra fordított energiájuk is egyre csak fogyott.


Február elsején leáll az önmagát élményportálként definiáló erdélyi híroldal, a manna.ro, illetve videómegosztója, a kukker.ro. A hat éven át üzemelő manna.ro saját bevallása szerint „politikumközeli” források nélkül szeretett volna „emberi körülmények között” működni, ám próbálkozásuk nem járt sikerrel. Mint írják, az ebbe vetett hit szertefoszlásával a tartalomelőállításra fordított energiájuk is fogyásnak indult, míg végül a honlap kiadója a portál megszüntetése mellett döntött.


A lap beszámolója szerint február 28-ig lesznek jelen formában elérhetőek, utána pedig a továbbra is „releváns tartalom” a kiadó másik honlapján, az uh.ro-n lesz elérhető. A kukker.ro videóit a Youtube-on és az uh.ro-n lehet majd megtalálni.


A kukker.ro tavaly áprilisban járt utána annak: igaz-e a híresztelés, hogy Székelyföldön nem adnak el kenyeret annak, aki románul kéri. Öt üzletben jártak, mindenhol kiszolgálták őket, bár volt, ahol megkérték őket, hogy a boltban ne videózzanak. Ezután magyarul, kokárdával igyekeztek Kolozsvárott kenyeret vásárolni. Itt már a legtöbb boltban nem sikerült megértetniük magukat, és szintén volt, ahol a kamerázás felfüggesztésére szólították fel őket. Ha mutogattak, tudtak kenyeret venni, de egy idős hölgy kivételével a pékségekben nem tudtak magyarul.