Megszűnik a kedvenc győri gimi, nem kell az autóiparnak

-

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése értelmében a következő tanévben már csak a szakközépiskola és a szakiskola marad meg – írja a Kisalföld.


A 28 éve működő győri Krúdy Gyula Középiskola igazgatója is csak csütörtökön kapott tájékoztatást erről, a levelet megdöbbenve olvasta, egyáltalán nem számított erre.


A szakmát oktató iskolák július 1-je óta a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartoznak, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) vették át őket. A Krúdyban arra számítottak, hogy legrosszabb esetben kettéválasztják az iskolát: a gimnázium a Klik felügyelete alá kerül, a szakközép- és szakiskola pedig a minisztériumnál marad.

Jelenleg 1400 diák jár a Krúdyba, 500 valamelyik gimnáziumi osztályba. Az iskola 108 tanára közül mintegy 40 csak a gimnáziumi osztályokban tanít. Bejcziné Mosolits Erika igazgató azonban a szellemiséget is félti.


Nagyon szoros kötelékek kapcsolják össze az osztályokat, hatnak egymásra; ennek szellemiségét csak az érti, aki ide jár vagy járt, aki itt tanít és dolgozik. Nem akarunk beletörődni abba, hogy huszonnyolc év munkáját egy tollvonással meg lehet szüntetni

– nyilatkozta a Kisalföldnek.


A győri iskola magyar–angol két tanítási nyelvű osztályába tavaly hatszoros volt a túljelentkezés.