Megszűnik a Facebook windowsos csetkliense

Fotó: AFP / The Picture Desk / István Hajdu

Legalább két facebookos csetelési mód marad, ráadásul az ügyesek még a csetkliensükbe is beépíthetik a Facebookot. Egy felesleges programot viszont lehet majd törölni a gépről. Az is valami.


Március harmadikától nem lehet majd letölteni a windowsos Facebook Messengert. A telepítőt már most sem lehet letölteni, a szolgáltatás pedig azt ígéri, hogy hétfőtől nem is fog működni a szolgáltatás. A program alig két évig volt elérhető. A változás nem érinti a mobilos klienseket. IPhone-on és androidos készülékeken továbbra is lehet majd csetelni. A Windows Phone telefon tulajdonosok pedig abban reménykedhetnek, hogy a közeljövőben a Microsoft szoftverboltjában is megjelenik a kliens.


Így lehet még csevegni a Facebookon

A kavaráson ront, hogy a közösségi oldal a héten jelentette be, hogy megszünteti a facebookos e-mail címeket. A @facebook.com-ra érkező üzeneteket a jövőben a felhasználók postaládájába továbbítják. Változatlanul elérhető marad viszont az oldal csetkliense. Ezt egyrészt a Facebookra böngészővel bejelentkezve vehetjük igénybe, másrészt pedig bármelyik elterjedt csevegőkliensbe is fel lehet venni a facebookos azonosítót. Azt már csak a káosz növelése miatt emlegetjük fel, hogy az elmúlt héten Mark Zuckerberg cége felvásárolta a WhatsApp csevegőszolgáltatást.