Megszűnés fenyegeti a legrégebbi spanyol labdarúgóklubot

Fotó: wikimedia.org / Picasa 2.7

-

A Recreativo Huelvának pénze nincs, helyette van 22 millió eurós adóssága. Lehet, hogy szombaton lép pályára utoljára a 127 éves csapat.


A megszűnés szélén álló együttes a harmadosztály szombati játéknapján a Granada B csapatát látja vendégül, a belépőjegyek egy euróba (kb. 310 forint) kerülnek.


Az 1889-ben a skót Alexander Mackay és Robert Russell által alapított klub (Spanyolországban számos klubot – így például az Athletic Bilbaót vagy az Atlético Madridot is – az országban élő és dolgozó britek hoztak létre a 19. és 20. század fordulóján) 22 millió eurós (6,8 milliárd forint) adósságot halmozott fel, és játékosai a mostani idényben még egyáltalán nem kaptak fizetést.


Szurkolók biztos lesznek szombaton


A klub szurkolói csütörtök este – reményeik szerint – mintegy tízezer fős menettel kívánnak kiállni a klub mellett, egyben felhívni a vezetőség figyelmét arra, hogy ideje lenne megoldást találni a Recrét fenyegető helyzetre. A klub több korábbi híres játékosa – Santi Cazorla, Sinama Pongolle, Emilio Viqueira, Aitor Tornavaca vagy Emilio De la Riva – a közösségi médiában fejezte ki szolidaritását a klub mellett kiálló tüntetőkkel.

Története során a csapat öt szezont töltött az élvonalban. A 2006/07-es évadban 3-0-ra győzött a Real Madrid otthonában, s végül a nyolcadik helyen zárt. A Király-kupában 2003 tavaszán döntős volt, de kikapott a Real Mallorcától.