Megszült a 11 éves paraguayi kislány, akit nevelőapja erőszakolt meg

-

Császármetszéssel egészséges kislányt szült az a paraguayi 11 éves, akinek annak ellenére sem engedélyezték az abortuszt, hogy nevelőapja erőszakolta meg. A gyereket anyja, aki feltehetően tudott az erőszakról, 21 hetes terhesen vitte orvoshoz, ez pont egy héttel több, mint a Paraguayban az abortuszhoz engedélyezett legkésőbbi időpont.


Az abortuszt az anya kezdeményezte, akit azonnal letartóztattak, miután kiderült, hogy a kislány terhes. Az egészségügyi miniszter, aki egyébként gyermekorvos, azonban annak ellenére sem engedélyezte, hogy a terhesség a gyerek életét veszélyeztette. A szülésig a helyi vöröskeresztes kórház figyelte az állapotát, és végül csütörtökön normál súlyú kisbabát szült. A hírek szerint mindkét gyerek, az anya és a baba is jól van.

A nevelőapát, a 42 éves Gilberto Benitez Zaratet még májusban elfogták. Nem ismerte el az erőszakot, sőt, apasági tesztet követelt, mivel egyébként akár 15 éves börtönbüntetés várna rá.
Az anyát azóta szabadlábra helyezték, de még tart ellene az eljárás. Ugyanakkor azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy a nemi erőszak miatt még 2013. novemberében a hatóságokhoz fordult, de azok nem tettek semmit.