Lány lett Vilmos és Katalin második gyermeke

Fotó: AFP / LEON NEAL

-

Világra jött Erzsébet királynő ötödik dédunokája. Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek lánya született.


Magyar idő szerint szombat reggel 7.37-kor érkezett az e-mail a sajtónak, hogy Katalin hercegnőt autóval kórházba vitték, mert vajúdni kezdett, majd nem sokkal később, 9.34-kor 3,7 kilóval meg is született Katalin és Vilmos kislánya. Anya és lánya is egészségesek, az édesapa jelen volt a szülésnél, és már az egész családdal közölték a hírt – tudatta Twitterén a királyi palota.
A BT-torony Londonban is kihirdette: lány született


A pár kora este mutatta meg a gyermeket, majd az újszülöttel együtt hazamentek. Erről itt láthat videókat és képeket.


Katalin hercegnő ugyanott hozta világra második gyermekét, ahol első fia, György is született 2013-ban. A londoni St. Mary's Kórház már egy hete készült a hercegnő fogadására, hiszen előző hét csütörtökre volt kiírva Kate Middleton. Szombaton egyébként kisebb pánikot keltett, hogy pont ebben az intézményben ütötte fel a fejét egy veszélyes kórokozó, ami miatt le kellett zárni egy teljes kórházi osztályt. Akkor az intézmény megerősítette, hogy Kate Middleton egy másik épületben, a kórház fertőzéstől mentes, privát szárnyába fog befeküdni.

Harry herceg nem lehetett ott bátyja második gyermekének születésénél, mivel a herceg már Ausztráliában van, az ausztrál hadsereg egységeinél tesz látogatást. A babát majd csak valamikor május második felében láthatja, addig Új-Zélandon lesz hivatalos úton.


A rajongók már április 16. óta gyülekeztek a Lindo Wingre keresztelt kórházi épület előtt, és mivel a hercegi pár az utolsó pillanatban sem árulta el, hogy fiuk vagy lányuk születik, ezért a legtöbben csak bizakodni tudtak abban, hogy a lassan kétéves György egy húgot kap maga mellé.Sokan nyerhettek a babán

A fogadóirodák nagy hasznot húztak a pár titkolózásából, volt, aki tízezer fontot tett fel arra, hogy az új családtag lány lesz. Többen fogadtak az újszülött nevére is. A legtöbben az Alice névre tippeltek, de népszerűek voltak az Elizabeth és az Arthur keresztnevek is.
Nagy összegeket tettek fel arra is, hogy vajon az április végére kiírt „királyi bébi” pontosan melyik napon jön világra. A brit Coral fogadóiroda szerint öt az egyhez tartották valószínűnek, hogy a baba Vilmos és Katalin negyedik házassági évfordulójának napján, április 29-én születik. Tizenhat az egyhez tartották esélyesnek, hogy a trónörökösök sorában negyedikként számon tartott gyermek a brit választások napján, május 7-én jön világra. A Paddy Power bukmékeriroda a Mirror brit lapnak elmondta, hogy volt olyan kliense, aki ötezer fonttal fogadott arra, hogy a baba május elsején érkezik.


királyi baba; anglia; london;