Megszorongatták futsalosaink a világ legjobbjait az Eb-n

Fotó: MTI

-

A magyar futsalválogatott 5-2-es vereséget szenvedett a világranglista-vezető spanyol csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában.


Eredmény, 1. forduló, B csoport:

Spanyolország–Magyarország 5-2 (3-0)
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Tomic (horvát), Sorescu (román)
Spanyolország: Tóth - Klacsák, Horváth, Németh, Ráb, cserék: Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú
Magyarország: Paco Sedano - Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos, cserék: Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelin
gólszerzők: Németh (8., öngól), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.).


Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték vezetést. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünetet megelőzően Miguelin (Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva) 3-0-ra módosította az eredményt.


Rengeteg magyar szurkoló ment ki Belgrádba


Nem sokkal a fordulást követően megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból. A spanyolok ettől azonban nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. Ugyan a hajrában a spanyolok már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek.


Drót (balra) remekül játszott és duplázott


„Néhány hónappal ezelőtt 5-0-ra kaptunk ki a spanyoloktól, most bizonyítottuk, hogy sokat fejlődtünk ahhoz a mérkőzéshez képest. Persze, még mindig van miben javulnunk, elsősorban védekezésben kellene előrelépnünk – kezdte az MLSZ.hu-nak az értékelést Tomas Rivera Amoros, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A világ legjobbjai ellen játszottunk egy jó meccset, náluk gyorsabban senki sem játssza ma ezt a játékot, erre a teljesítményre építhetünk csütörtökön Ukrajna ellen. Nagyon tetszett játékosaim hite, önbizalma, mert bár voltak nehézségeink, egy pillanatig sem adtuk fel a harcot.

Az Eb-n négy háromcsapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.