Megszólaltak a gyermekeiket bántalmazó szigetszentmiklósi szülők

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Arra panaszkodtak a Bors Online-nak, hogy az előzetesben megverték őket a rabtársaik.


Szexuális erőszaktól kezdve az éheztetésig számos vádpontot fogalmaztak meg a szigetszentmiklósi házaspárral szemben, miután kiderült, hogy évek óta bántalmazzák és elhanyagolják gyermekeiket. 2000 óta hét gyermekük született, egyikük bölcsőhalált halt.


A Budapest Környéki Törvényszék tavaly februárban bűnösnek mondta ki kiskorú veszélyeztetésében a szigetszentmiklósi házaspárt, ám a héten a Budapest Környéki Törvényszék hatályon kívül helyezte az ítéletet, mert úgy találta, hogy az elsőfokú bíróság eljárási szabályokat sértett a szexuális erőszak vizsgálata során.

A szülők most megszólaltak a Bors Online-ban, ahol arcukkal is vállalták az interjút. Ebben arra panaszkodnak, hogy az előzetesben mindkettőjüket megverték a rabtársaik, a nőnek a 11 hetes magzata is belehalt az ütésekbe.

A súlyos bántalmazásokat továbbra is tagadják, de azt a nő elismerte, hogy lusta volt, a férfi pedig egy felpofozást vallott be, mert állítása szerint fia kést szegezett rá.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Bors cikke után cáfolta, hogy bántalmazták volna a szülőket az előzetes ideje alatt, nem is érkezett ilyen bejelentés, és terhesség-megszakítás is csak saját kérésre vagy indokolt egészségügyi okból történt.