Megszólalt a pénteki terrortámadás alatt koncertező zenekar

Fotó: Rock&Folk / Marion Ruszniewski

-

Őt nappal a pénteki párizsi terrortámadás után kiadott egy nyilatkozatot az Eagles of Death Metal. A zenekar menedzsere is meghalt a koncert alatti lövöldözésben.


A zenekar tagjai már biztonságban vannak az Egyesült Államokban, de még mindig rémültek a pénteki merényletek miatt – írják a Facebook-oldalukon. Az Eagles of Death Metal tagjainak még időben sikerült elmenekülniük, amikor az Iszlám Államhoz köthető terroristák tüzet nyitottak a zenekar koncertje közben, de a menedzserük, Nick Alexander és a Mercury Records lemezkiadónak a zenekart kísérő három munkatársa is életét vesztette a támadásban.


Mint írták, lélekben mindazokkal a barátokkal, rajongókkal és azok családtagjaival és szeretteivel vannak, akiknek Párizsban a terroristák elvették az életét. A posztban egyúttal köszönetet mondtak a francia rendőrségnek, az FBI-nak, az amerikai és a francia külügyminisztériumnak és azoknak, akik segítettek az „elképzelhetetlen megpróbáltatások” közepette.


A zenekar azt is kiemelte, hogy egyelőre felfüggesztették a további koncertezést.


While the band is now home safe, we are horrified and still trying to come to terms with what happened in France. Our...

Szerző: Eagles Of Death Metal2015. november 18.