Megszólalt a kokaintbotrányba keveredett két kajakos

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Az ötszörös világ- és ötszörös Európa-bajnok Csipes Tamarával és a vb-ezüstérmes Dombvári Bencével a hvg.hu-n jelent meg interjú. Ők azok, akiknek a dunavarsányi edzőtáborban pozitív lett a drogtesztjük. A Magyar Kajak-kenu Szövetség 10 hónapra tiltotta el őket, vagyis csaknem egy évig nem vehetnek részt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett versenyeken, vagyis csak saját költségükön tréningezhetnek és mehetnek edzőtáborba.


Düh, ijedtség és félelem – ezek voltak a reakciói Dombvári Bencének, miután kiderült, hogy pozitív drogtesztet adott. Csipes Tamara nem volt dühös, de pánikba esett, és nem is akarta elhinni, kért is B-tesztet.


Más lett volna a helyzet, ha doppingvétségen érik:


Ha mondjuk egy pozitív doppingtesztet kaptam volna vissza, akkor élve elástam volna magam. Mert az csalás. Én nem csaltam, hanem hibáztam. Egyszer. Nem vagyok hülye, a kajakozásból élek, nem tehetem tönkre magam.

– mondta Csipes.


Családjuk reakciójától tartottak leginkább, de Dombvári azt mondta, „látták, hogy megtörtem, nem faggattak. Segítenek, és az összes barátom is. És a Honvéd is.” Csapattársaiktól sem kaptak egy rossz szót se.

A hvg.hu-nak Horváth Gábor, a Honvéd szakvezetője arról beszélt, fellebbeznek a szövetség döntése ellen.


Bízunk abban, hogy van jobb struktúrájú büntetés, ami szakmailag kevésbé megterhelő. Kizárólag szakmai érdekek miatt, ezt hangsúlyozom.

Dombvári B-terve, ha nem kajakozhatna, a McDonalds lenne:


Mit csinálhatna egy kajakos? Nem tanultam, nincs végzettségem, ezt csinálom, ez a munkám, ez a szenvedélyem. Szeretném folytatni.

Hozzátette: járt neki ez a pofon, mert nem mindig élt úgy, amibe nem lehetne belekötni. Csipes ezzel szemben úgy gondolja, neki nem járt ez, és nem is szeret a médiában szerepelni, még akkor sem, ha arról írnak, hogy ő milyen nagyszerű.


Mindkettőjüket nagyon megviselte a balhé, de Dombvári azt is tudja, hogy fog ő még örömet okozni.