Megszólalt a felrobbantott metró vezetője

Fotó: Twitter / Mucagcyb

-

Először azt hitte, hogy csak egy technikai probléma, de hamar rájött a szörnyű valóságra.


A belga hírügynökség, az RTBF beszélt Christian Delhasse-szal, a Maelbeeknél felrobbantott metrószerelvény vezetőjével.


9 óra 15 volt, amikor a bomba felrobbant. Az 1-5-ös vonalon voltunk, amikor elindultunk Arts-Loi felé, és a bomba felrobbant.

A járművezető azonnal megállította a vonatot a három kocsival, azt hitte először, hogy valamilyen technikai probléma történt. Aztán gyorsan rájött, hogy ez annál sokkal rosszabb. Delhasse nem sérült meg, és azonnal elindult megnézni az utasait.


Azt csináltam, amit tennem kellett. Semmi sem történt velem, egy karcolás sem esett rajtam. Azonnal követtem a protokollt, ez minden, amit mondani tudok.

A brüsszeli lakos Delhasse-t komoly pszichikai sokk érte. „Látni a testeket a földön, az benned marad” – szemlézte a Guardian a francia nyelvű RTBF-t.


A legalább 34 halálos áldozattal és mintegy mint 200 sebesülttel járó három brüsszeli pokolgéprobbanásról itt olvashat bővebben. Azóta a belga főváros egyik városrészében egy razzia során az Iszlám Állam zászlóját és szögeket és más tárgyakat tartalmazó robbanószerkezetet is találtak. A három robbanás közül az egyik szintén szöges bombával történhetett, erre utal az egyik sebesültről készült röntgenfelvétel.