Megszállják a németek a magyar utánpótlásfocit

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) új sportigazgatója, Bernd Storck csak az első fecske volt.


A Dárdai Pál ajánlotta Bernd Storckot követően újabb német szakembereket alkalmaz az MLSZ – írja az NSO. Robert Kilin március végén már felkészülési mérkőzést vezetett a skótok ellen vereséget szenvedett U21-es válogatottnak. „A romániai származású német tréner a nyáron végzi el a pro licences tanfolyamot, korábban futballozott a német ötödik ligás Bayern Hof együttesében, majd a hatodik osztályból vonult vissza” – írta róla a lap. A negyvenéves Kilin korábban Németországban akadémiai vezető is volt.


A 31 éves Christian Wimmer korábban a német harmadosztályú Wacker Burghausen U23-as együttesét irányította, mellette besegített a felnőttcsapat szakmai munkájának irányításába. Ezt megelőzően a Német Labdarúgó-szövetségnél is melózott. Futballistaként a Bayern Mücnhen ifjúsági együttesében próbálkozott, de csak a Greuther Fürth és a Hamburg második csapatáig jutott. Az NSO szerint Németországban sokra hivatott edzőnek tartják.

Az MLSZ vezetősége azt szeretné, ha a németek meghatározzák a magyar futball új csapásirányát. „A szakembereknek egyelőre nincs szerződésük, a napokban kötelezhetik el magukat új munkaadójukhoz, míg a Magyar Labdarúgó-szövetségnél a jövő hétre tervezik az új kollégák bemutatását, akkor alighanem a pontos beosztásukat, pozíciójukat is megtudjuk” – írta a lap.